مواد لازم قیمه نثار خوشمزه و جا افتاده

  • برنج خیس کرده :3 پیمانه
  • گوشت قیمه ای خرد شده به اندازه یم فندق :350 گرم
  • پیاز خرد کرده ریز :2 عددبزرگ
  • لپه خیس کرده:1/2 پیمانه
  • روغن :1/2 پیمانه
  • رب گوجه فرنگی :2 ق س
  • ادویه خورشتی :1 ق چ
  • ادویه پلویی :  1ق چ
  • گلاب :1ق س
  • زعفران دم کرده:1 ق س
  • زرشک سرخ شده:1/2 پیمانه
  • گرد لیمو عمانی :1 ق س
  • نمک :به میزان لازم
  • خلال پسته و بادام:برای تزیین
قیمه نثار مجلسی
قیمه نثار

مواد لازم برای درست کردن قیمه نثار

طرز تهیه قیمه نثار خوشمزه

ابتدا در یک قابلمه مقداری روغن میریزیم تا داغ شود و بعد پیاز خرد شده را در داخلش تفت میدهیم .

رنگ پیاز که طلایی شد گوشت را در پیاز تفت میدهیم تا رنگ گوشت عوض شود.سپس ادویه خورشتی را اضافه میکنیم و یک تفت کوچک میدهیم .

طرز تهیه قیمه نثار

طرز تهیه کامل قیمه نثار

در شیکفود همراه ما باشید

بعد لپه خیس داده شده را اضافه میکنیم و حدود 4 تا 5 دقیقه تفت میدهیم تا در هنگام پخت لپه ها باز نشود.هنگام تفت لپه ها رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید تا رنگ بهتری بگیرد. بعد از این مرحله به اندازه 3 پیمانه آب به خورشت اضافه میکنیم و در ظرف را میبندیم تا گوشت و لپه پخته شود وکم آب شود و غلظت خورشت هم زیاد شود.و به اصطلاح جا بیفتتد.

طرز تهیه قیمه نثار

آموزش درست کردن قیمه نثار و تزئین آن

در 2 دقیقه آخر پخت هم گلاب و مقداری از زعفران را داخل قیمه میریزیم تا جوش بخورد. برنج از قبل خیس داده شده را آبکش میکنیم .

آموزش درست کردن قیمه نثار

نحوه درست کردن قیمه نثار خوش طعم و جا افتاده

و درکف ظرفی که میخواهیم برنج و قیمه را مخلوط کنیم کمی آب و روغن میریزیم و میگذاریم تا روی حرارت گرم شوند و یک جوش ریزی بخورد بعد یک لایه از برنج آبکش شده را در کف قابلمه میریزیم و روی آن را ادویه پلویی و گرد لیمو عمانی میریزیم و بعد یک لایه از مایع قیمه را که آب آن گرفته شده روی برنج ها و ادویه ها میریزیم و این مرحله را 2 تا 3 بار به همین ترتیب انجام میدهیم و در آخر کمی روغن  روی حرارت کم اجازه میدهیم تا برنج دم بکشد و بعد از اینکه برنج دم داد کمی روغن داغ روی برنج میکشیم .

قیمه نثار

غذایی خوشمزه و رنگارنگ «قیمه نثار»

برای تزیین از مقداری برنج زعفرانی به همراه زرشک سرخ شده ، خلال بادام و خلال پسته استفاده میکنیم .

نکاتی مهم در تهیه قیمه نثار :

  1. برای اینکه این غذا خوب جا بیفتد بهتر است با حرارت کم و مدت زمان طولانی پخته شود و مقدار آب آن کافی باشد.
  2. اگر قیمه نثار را برای مهمانی خود و به عنوان یک غذای مجلسی  تهیه میکنید بهتر است گوشت آن را درشت تر خرد کنید.
  3. اگر ازخلال پرتقال برای تزیین استفاده کردید بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنید چون باعث تلخ شدن و بد مزه شدن قیمه نثار میشود.
  4. برای نرم تر شدن خلال بادام می توانید آن را در مقداری آب یا گلاب خیس دهید و سپس به کمی روغن آغشته کنید . ولی خلال پسته را به هیچ وجه در آب خیس نکنید.چون رنگ سبز آن برمیگردد.

نکات تکمیلی در مورد قیمه نثار

قیمه نثار جزو غذای محلی – قزوین میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 45دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .
قیمه نثار را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .

منبع :نمناک